Preturi incredibile taxa de gradinita de la 600 ron | Suna acum : 0749.233.851
GRUPA JUNIOR 2-3 ANI
GRUPA JUNIOR ESTE FORMATA DIN 12 COPII CU VARSTE CUPRINSE IN SEGMENTUL 2-3 ANI.
ARE O EDUCATOARE, O ASISTENTA SI O INGRIJITOARE.
Învățarea începe de la naștere, creierul pornind imediat procesul de creștere și dezvoltare. În timpul primilor ani din viață, copiii învață prin joacă, prin interacțiunea cu lucrurile din jurul lor, prin încercările de a face ceva de unii singuri, folosindu-se, în mod particular, de mâini. Tocmai interacțiunea cu mediul, precum și experiențele senzoriale oferă copiilor mici stimularea mentală de care au nevoie.
Arii curriculare 2-3 ani
Viața Practică
Folosirea materialelor vieții practice stârnește interesul copiilor și astfel ei se implică în ceea ce fac. Aceste activități pot părea non-academice la prima vedere, dar în realitate ele oferă copilului nenumărate ocazii de a învăța.
Activitățile din viata practică vizează două aspecte :
1. Formarea aptitudinilor necesare în relația cu mediul fizic:
•Pregătesc copilul pentru experiențele vieții reale
•Ajută la dezvoltarea aptitudinilor necesare creșterii graduale a independenței
•Cresc încrederea în sine
•Dezvoltă coordonarea dintre mână și ochi
•Stimulează dezvoltarea mușchilor
•Dezvoltă concentrarea necesară învățării
•Contribuie la învățarea orientării de la stânga la dreapta – aptitudine necesară ulterior scrisului și cititului
2. Formarea aptitudinilor necesare în relaționarea cu ceilalți oameni
•Familiarizează copilul cu viața socială
•Invață copilul să folosească un limbaj adecvat în anumite situații
Aptitudinile sociale
Exemplul educatorului este definitoriu în dezvoltarea abilitaților sociale și a limbajului relațional adecvat. Educatorii Montessori ilustrează limbajul potrivit prin propriul lor limbaj și nu prin lecții.
Înainte ca un copil să învețe să spună “scuză-mă”, atunci când lovește pe cineva, el trebuie mai întâi să-și dea seama de ceea ce a facut. Acest lucru este evident pentru un adult, dar pentru un copil sunt necesare exerciții care să-l determine să devină conștient de propriile-i mișcări și să învețe să și le controleze.
Bunele maniere nu sunt o problemă morală pentru copii. Ei au nevoie să învețe ce să facă și când să facă.
Este important ca aduții cu care copiii intră în contact să folosească un limbaj care să ilustreze modul politicos de adresare și să ofere copiilor cât mai multe ocazii să le exerseze la rândul lor, dar fără să se aștepte ca cei mici să aplice acest lucru în mod constant.
Activitatea senzorială
Copii mici experimentează zilnic o vastă diversitate de mirosuri, sunete, culori, imagini și sentimente. Într-o clasă Montessori materialele prezentate îi ajută pe copii să înțeleagă, să ordoneze și să atașeze cuvinte percepțiilor senzoriale pe care le trăiesc. Rolul materialelor senzoriale este să evidențieze proprietățile lucrurilor și să ajute copilul să-și rafineze și să-și organizeze în minte ceea ce a acumulat prin simțuri. Scopul materialelor din viața practică nu este să furnizeze o multime de experiențe senzoriale, ci să ajute copilul să înțeleagă și să numească ceea ce deja a experimentat.
Limbajul
Invățarea limbajului, pentru cei mai mulți dintre copii, se petrece rapid și natural. Acest succes intelectual remarcabil are loc spontan la copiii care au ocazia de a învăța. Faza sensibilă pentru limbaj este între 0 si 3 ani, timp în care este esențial să se vorbească cu ei cât mai mult.
GRUPA MICA 3-4 ANI
GRUPA MICA 3-4 ANI ESTE ALCATUITA DIN 12 PRESCOLARI SI O EDUCATOARE.
Arii curriculare:
Viața Practică
Dezvoltarea Senzorială
Matematică
Limbajul
Știință și Cultură
Copiii au, încă din primul an de gradiniță, o adevarată “foame” pentru cuvinte pentru că se află în faza sensibilă pentru limbaj.
GRUPA MIJLOCIE SI GRUPA MARE
Activitati comune
Educarea limbajului
Activitati matematice
Cunoasterea mediului
Educatie muzicala
Educatie pentru societate
Activitati practice si elemente de activitate casnica
Educatie plastica
Educatie fizica